Bouwen met de Mens als Maat

Dat is het motto van Bouwbedrijf Pennings bv in Rosmalen. Een ervaren bouwpartner die zich beweegt op heel het traject van ontwikkeling, nieuwbouw, renovatie en onderhoud van woning- en utiliteitsbouw. De mens staat bij Bouwbedrijf Pennings bv centraal. Zowel de mensen achter Bouwbedrijf Pennings bv, maar vooral degenen waar we voor bouwen; onze opdrachtgevers.
Lees meer

Woningbouw

Pennings realiseert woningen met een scherp oog voor details. Zowel grondgebonden woningen als appartementen. Pennings bouwt woningen voor o.a. woningstichtingen, beleggers en ontwikkelaars. Steevast staat de toekomstige bewoner centraal. Dat resulteert in kwalitatief hoogwaardige woningen. Niet zelden is ons oog voor detail doorslaggevend voor de kwaliteit van het totaal. De toekomstige bewoners van een nieuwbouwwoning stellen heel andere eisen en wensen aan de leefruimte dan de verzorgers en bewoners van een zorginstelling. En over zorg gesproken: Onze betrokkenheid stopt niet bij de laatste oplevering. Ook daarna bent u verzekerd van onze nazorg.

Utiliteitsbouw

Bij utiliteitsgebouwen zoals winkelcentra en kantoorcomplexen is Pennings in staat om waardevolle bijdragen te leveren aan de ontwikkeling van het project vanaf het prille begin. Bij voorkeur als bouwteampartner is Pennings in staat planoptimalisaties aan te reiken die voor veel opdrachtgevers en adviseurs van doorslaggevende toegevoegde waarde zijn. Zowel bij nieuwbouw als bij een herontwikkeling waarbij een deel van het project tijdens de bouwwerkzaamheden in gebruik blijft.

Renovatie & onderhoud

Verduurzaming van een woningcomplex of herstructurering van een complete wijk zijn bij Pennings in vertrouwde handen. Renovatie en groot onderhoud zijn veelgevraagd en behoren tot onze kernactiviteiten. Hier hoort ook het communicatie- en informatietraject naar bewoners bij. Pennings heeft tevens een dagelijks onderhoudsdienst die 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar is voor onze opdrachtgevers. Pennings is zich bewust van het feit dat zij tijdens de werkzaamheden bij bewoners 'te gast' is. De uitvoeringsfase in bewoonde situaties heeft, naast overlast van geluid, stof en 'vreemden over de vloer', een grote impact op de privacy van bewoners. Werkzaamheden in een woning worden uiteraard in een zo kort mogelijke periode uitgevoerd.

Actuele projecten

meer projecten: woningbouw  |  utiliteitsbouw  |  renovatie en onderhoud  |  in verkoop

Energetische maatregelen 188 appartementen Vulcanusdreef
Energetische maatregelen 188 appartementen Vulcanusdreef

Energetische maatregelen 188 appartementen VulcanusdreefUtrecht

Opdrachtgever: Mitros

In 2016-2017 heeft Bouwbedrijf Pennings bv na een aanbesteding in opdracht van Mitros reeds onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het complex 188 appartementen Vulcanusdreef te Utrecht.
Tijdens deze werkzaamheden zijn er 160 keukens gerenoveerd, alle woningen zijn voorzien van een individuele warmtewisselaar, de hoofdentree is volledig aangepakt, waarbij het gevelmetselwerk is vervangen door gevelpuien met postkasten en nieuwe verlichting. Tevens is de hoofdentree voorzien van een intercomsysteem inclusief videofoon.

Dit jaar wordt opnieuw de Vulcanusdreef door Bouwbedrijf Pennings bv in bouwteamverband onderhanden genomen. In mei 2018 is gestart met onderhoudswerkzaamheden en energetische maatregelen aan de 188 appartementen Vulcanusdreef te Utrecht.

Onderhoudswerkzaamheden:
- Reinigen beton en gevelmetselwerk.
- Uitvoeren van diverse betonreparaties.
- Herstel metsel- en voegwerk.
- Schilderen betonnen elementen.
- Schilderen houten kozijnen, ramen en deuren.
- Schilderwerk noodtrappenhuis.
- Hydrofoberen metselwerk.

Energetische maatregelen:
- Aanbrengen vloerisolatie bij begane grondwoningen.
- Aanbrengen isolatie tegen dekvloer bij woningen op de 1e verdieping gelegen boven bergingen.
- Aanbrengen spouwmuurisolatie.
- Vervangen van enkelglas en isolerende beglazing van voor 2001 in kozijnen en deuren in
   combinatie met verwijderen van asbesthoudende kit.
- Vervangen van houten klepramen door hardglazen isolerende klepramen.
- Aanbrengen van 400 PV panelen, welke per 2 stuks op een woning worden aangesloten.
   De resterende panelen worden op de algemene installatie aangesloten.
- Aanbrengen van koudebrugisolatie-elementen.

De oplevering van het gehele project staat eind januari 2019 gepland.Energetische maatregelen 188 appartementen Vulcanusdreef

Utrecht
Uitbreiding/renovatie WC Goverwelle
Uitbreiding/renovatie WC Goverwelle
Uitbreiding/renovatie WC Goverwelle

Uitbreiding/renovatie WC GoverwelleGouda

Opdrachtgever: Bouwinvest Retail Development B.V., Amsterdam
Architect: Traanberg Partners architectuur en bouwmanagement, Rotterdam

Dit plan bestaat uit de uitbreiding en renovatie van winkelcentrum Goverwelle te Gouda, dat gedurende de bouwperiode open blijft.
De vermoedelijke opleveringsdatum staat gepland voor september 2019.Uitbreiding/renovatie WC Goverwelle

Gouda
29 luxe appartementen Kloosterpark
29 luxe appartementen Kloosterpark
29 luxe appartementen Kloosterpark
29 luxe appartementen Kloosterpark
29 luxe appartementen Kloosterpark
29 luxe appartementen Kloosterpark
29 luxe appartementen Kloosterpark

29 luxe appartementen KloosterparkValkenswaard

Opdrachtgever: Eigen beheer

Hoogste Punt Kloosterpark Valkenswaard

De kopers van de 29 appartementen van Kloosterpark Valkenswaard fase 2 hebben dinsdag 18 december 2018 de vlag van bouwbedrijf Pennings gehesen vanwege het bereiken van het hoogste punt.

In eigen ontwikkeling worden in hartje Valkenswaard 29 luxe koopappartementen gerealiseerd. Het complex bestaat uit drie blokken en herbergt een divers aanbod aan appartementen. De woningen bleken erg gewild en werden in snel tempo verkocht. Begin april is er begonnen met bouwen en nu is het hoogste punt van het complex bereikt.

Al het betrokken personeel en de kopers van de appartementen werden uitgenodigd op de bouwplaats om ter ere van deze mijlpaal gezamenlijk een hapje en een drankje te nuttigen in een woonkamer van een appartement op de begane grond. Hierdoor kregen de kopers alvast een indruk van hoe de woningen eruit komen te zien.

De kopers waren zeer enthousiast en hadden veel lof voor het uitvoeringsteam over de schone en nette wijze van bouwen. Begin dit jaar zullen alle koper uitgenodigd worden om voor het eerst een kijkje te nemen in hun eigen woning. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019.


Voor meer info: www.kloosterpark-valkenswaard.nl.29 luxe appartementen Kloosterpark

Valkenswaard
Gasthuiskwartier
Gasthuiskwartier
Gasthuiskwartier
Gasthuiskwartier
Gasthuiskwartier

Gasthuiskwartier's-Hertogenbosch

Opdrachtgever: Ontwikkelcombinatie V.O.F. GHK

Verbouwing van de bestaande kelder van het voormalige Grootziekengasthuis in 's-Hertogenbosch.  Na oplevering worden er woningen en appartementen gebouwd bovenop de parkeergarage.

Gasthuiskwartier

's-Hertogenbosch