nieuwsbrief.september.2016  
   
 

Bouwteamopdracht Rijksvastgoedbedrijf:
Ombouw Bijlmer Bajes tot noodopvang vluchtelingen 

De roemruchte Bijlmer Bajes, waar de afgelopen 40 jaar velen hun straf hebben uitgezeten, is door Pennings omgebouwd tot noodopvang voor vluchtelingen. 
Waar voorheen zo'n 650 gevangenen konden worden gehuisvest in een zestal torens, komt huisvesting voor 1.000 vluchtelingen. 
In 3 maanden tijd heeft Pennings deze opdracht succesvol afgerond. 








Rosada Fashion Outlet te Roosendaal


Het door Pennings met 8.000 m² uitgebreide Rosada Fashion Outlet te Roosendaal vierde half mei de opening. Door het uitgebreide winkelaanbod zijn de bezoekersaantallen flink gestegen. 





Winkelcentrum Kerkelanden te Hilversum

Inmiddels is er weer een nieuwe entree opgeleverd en is het grootste deel van de nieuwe passages opengesteld voor het winkelend publiek. Zowel het winkelend publiek als de winkeliers zijn zeer enthousiast over het verloop van de renovatie. 
De ombouw van de leegstaande kantoor-verdieping boven het winkelcentrum tot appartementen is inmiddels opgestart en zal spoedig worden afgerond. 
De eindoplevering zal, eerder dan voorzien, in het voorjaar van 2017 plaatsvinden. 





Nieuwbouw 77 appartementen Kloosterpark te Valkenswaard 

In het hart van Valkenswaard wordt flink doorgewerkt om het project eind november gereed te hebben. 
Zowel binnen als buiten worden deuren afgehangen en binnen is de afbouw volop in gang. Tegel- en stucwerk zijn in de woningen grotendeels gereed. 
Dit turnkey project, een eigen ontwikkeling van Pennings, is verkocht aan Woonbedrijf Eindhoven, die de sociale huurappartementen gaat verhuren. In het najaar wordt nog het gehele omliggende terrein, met een krattenveld voor de opvang van regenwater, voorzien van beklinkerde parkeerplaatsen en beplanting. 





Groot onderhoud 53 woningen te Schijndel 

Na een intensieve voorbereidingsperiode staat Pennings hier in de startblokken voor de realisatie van dit project. Alle woningen zijn in de afgelopen weken opgenomen en er is een proefwoning gerealiseerd. De werkzaamheden verschillen per complex en bestaan in grote lijnen uit het vervangen van de pannendaken (25 woningen), het vervangen van de gevelkozijnen (31 woningen), onderhoud aan het gevelmetselwerk (31 woningen), keuken-, douche- en toiletrenovatie (53 woningen), het saneren van asbest en het verbeteren van de ventilatie. 

Eind november zal dit project opgeleverd worden.





Nieuwbouw 54 appartementen Cuijkse Cantheelen Hof 4 te Cuijk 

Na eerder in Gennep, Heesch en Cuijk een aantal mooie projecten te hebben gerealiseerd voor Mooiland, zijn wij inmiddels gestart met de bouw van 54 huurappartementen aan de Maasdijk in Cuijk, verworven uit aanbesteding. 
De 54 appartementen zullen medio 2017 worden opgeleverd. 





Rijksverzamelkantoor te Roermond 

Pennings heeft samen met OTH architecten en BAM Bouw en Techniek (installaties) deze tender van het Rijksvastgoedbedrijf gewonnen. 
Deze UAV-GC opdracht is half januari 2016 gegund. In een zeer kort tijdsbestek is het voorlopig ontwerp uit de tenderfase omgetoverd tot uitvoeringsontwerp en in dezelfde tijd is ook gestart met de realisatie. 
De eerste fase is inmiddels vóór de bouwvak in gebruik genomen door RVO, die in de bouwvak is verhuisd. 
Begin januari 2017 zal het volledige project overgedragen worden aan het Rijksvastgoedbedrijf, en zal RWS zijn intrek nemen. 
Beide panden (uit 1995) worden volledig gestript, voorzien van nieuwe installaties, nieuwe wanden, vloeren, plafonds en inrichting op basis van het "nieuwe werken", wat een licht, open en multifunctioneel kantoor inhoudt. 







Herinrichting Rijksverzamelkantoor te Zwijndrecht


Op 31 augustus jongstleden is het kantoorgebouw -na een drastische interne metamorfose- weer overgedragen aan het Rijksvastgoedbedrijf. In de vakantie zijn door diverse partijen nog de laatste werkzaamheden, veelal inbedrijfstellingen, testen en keuringen verricht, om na de vakantie het gebouw in twee dagen tijd "oplever-gereed" te maken. 
Het eindresultaat is verbluffend en overtreft ieders verwachtingen. 

Samen met partners OTH architecten en Terberg Installatietechniek is het gebouw, waarin vanaf 1 oktober 2016 de inspectie SZW, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Inspectie Leefomgeving en Transport zich zullen gaan huisvesten, voorzien van: 
● "Het nieuwe werken"-concept ● Watermistinstallatie ● Toegangscontrole-, inbraak-, cctv-camera en intercominstallatie ● Nieuwe koeling en luchtbehandeling ● Systeemwanden ● Vloer- en plafondafwerking ● Vaste inrichting ● Trappen ● High-speed data-punten en wifi ● Werkcafé met grootkeuken. 





Onderhoud entrees en keukens Vulcanusdreef te Utrecht  

In de hoofdentree van dit U-vormige flatgebouw van 188 woningen van Mitros worden 2 liften vervangen door grotere (brancard)liften. 
Bij de zij-entree worden gevelkozijnen over 7 verdiepingen vervangen door een vliesgevelpui en een rabbat-bekleding over 7 verdiepingen vervangen door colorbel panelen. Tevens worden er twee (spil)vluchttrappen aangebracht aan het einde van de galerijen van de begane grond naar de 1e verdieping
In de woningen worden 160 keukens gerenoveerd en alle woningen worden voorzien van een individuele warmtewisselaar. 
De uitvoering van dit project staat gepland voor de periode oktober 2016 - mei 2017,





Winkelcentrum Molenhoekpassage te Rosmalen 

Een winkelrenovatie in eigen dorp!! 
De zeer complexe ingreep van dit winkelcentrum verloopt voorspoedig. 
De nieuwe constructies sluiten aan op de bestaande gevels en daken, waarbij allerlei voorzieningen zijn getroffen om de achter-/onderliggende winkels gewoon door te laten draaien. Bijzonder is dat boven de kaasspeciaalzaak het bestaande dak in twee dagen compleet is vernieuwd. De aankomende weken verrijzen ook de nieuwe buitengevels.







Gevelrenovatie winkelcentrum Noord Brabantlaan te Eindhoven 

Voor de renovatie van de gevels van het winkelcentrum aan de Noord Brabantlaan te Eindhoven was Pennings beste aanbieder bij de aanbesteding. 
Na deze aanbesteding heeft Pennings een alternatief plan bedacht; goedkoper én met minder overlast voor de winkeliers. 
Met de uitvoering van het alternatieve plan is reeds gestart en nog eind van dit jaar zal de renovatie gereed zijn. 





Heeft u naar aanleiding van deze Nieuwsbrief behoefte aan aanvullende informatie of zoekt u nog enthousiaste partijen voor de uitvoering van uw projecten, neem gerust contact met ons op. 
Wij maken graag tijd voor u en hebben nog voldoende ruimte in onze orderportefeuille
.



Pennings @ctueel september 2016

Meer informatie: www.bouwbedrijfpennings.nl