nieuwsbrief.oktober.2015  
   
 

Primark in winkelcentrum Drievriendenhof te Dordrecht

In hoog tempo is de afgelopen maanden gewerkt naar de eindoplevering van de herontwikkeling van Drievriendenhof te Dordrecht in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance naar architectuur van Bessels Architekten & Ingenieurs B.V.
In de vakantie is kledingformule Primark hier haar inrichtingswerkzaamheden gestart.




"Stofschot Primark"                                                                          "Tijdelijke ondersteuning staalconstructie"


Start bouw Kloosterpark Valkenswaard direct na de bouwvak

Gedurende het voorjaar zijn bodemsanering en vergaand archeologisch onderzoek uitgevoerd op de centrumlocatie in Valkenswaard waar direct na de bouwvak gestart is met de realisatie van 77 appartementen die zijn afgenomen door Woonbedrijf Eindhoven. Inmiddels is de bouwvergunning onherroepelijk. Architect van het plan is Margry | Arts architecten uit Valkenswaard.

Op de foto de vondst van een historische waterput tijdens het archeologisch onderzoek.





Design & Build Keuringsdienst van Waren te Zwijndrecht

Pennings won begin juli samen met OTH architecten en Terberg Installatietechniek de tender uitgeschreven door het Rijksvastgoedbedrijf voor de herinrichting van het iconische gebouw van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit in Zwijndrecht. Hier wordt gedurende het najaar de uitontwikkeling van dit project ter hand genomen. Het oorspronkelijk door Venhoeven CS ontworpen gebouw van 6.300 m² uit 2001 zal een geheel nieuw interieur krijgen waarbij het nieuwe werken als kantoorconcept wordt ingevoerd.





Uitbreiding Rosada Fashion Outlet te Roosendaal

In juli is Pennings in opdracht van Stable International Development gestart met de heiwerkzaamheden ten behoeve van de grootschalige uitbreiding van dit outletcentrum. Deze uitbreiding bestaat uit de nieuwbouw van 7.000 m² aan winkelunits aan de zuidoostzijde van het bestaande outletcentrum. Het centrum wordt anderhalf keer zo groot.





Winkelcentrum Kerkelanden te Hilversum

In opdracht van DELA Vastgoed is in het voorjaar gestart met de renovatie en uitbreiding van dit wijkwinkelcentrum. Deze herontwikkeling is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door een team bestaande uit onder andere AM Real Estate Development, Buro van der Goes en Bouwbedrijf Pennings. 
Verplaatsing en uitbreiding van Albert Heijn, Lidl en vele andere winkels, alsmede een grootschalige upgrading van de passages en gevels zullen gaan leiden tot een geheel nieuw beeld en een op de toekomst voorbereid winkelcentrum.




Gasthuiskwartier te ’s-Hertogenbosch

Het ontwikkelteam van het Gasthuiskwartier te ’s-Hertogenbosch (het voormalige GZG-terrein), bestaande uit AM en Heijmans vastgoed, is aangevuld met de bouwteampartners Heijmans Bouw en Bouwbedrijf Pennings. De bestaande kelder wordt herontwikkeld tot parkeergarage waar bovenop circa 170 woningen worden gerealiseerd.





Casco-onderhoud 39 appartementen Terburghtweg te Oisterwijk

In opdracht van Woonstichting Leystromen gaat Pennings onderhoud uitvoeren aan 39 appartementen aan de Terburghtweg in Oisterwijk. De werkzaamheden betreffen het vervangen van alle gevelkozijnen, het stralen en opnieuw coaten van alle balkon- en galerijhekwerken, het formeren van een dakoverstek en het opfrissen van de twee trappenhuizen.
De uitvoering zal begin oktober starten en nog vóór de Kerst worden afgerond.


 


Groot onderhoud 92 woningen Kruiskamp te 's-Hertogenbosch

Pennings gaat in oktober starten met de uitvoering van het groot onderhoud aan 92 seniorenwoningen in de Kruiskamp in 's-Hertogenbosch. De ingreep aan deze woningen, die eigendom zijn van BrabantWonen, omvat het vervangen van de gevelkozijnen, het na-isoleren van de spouwmuren, het vervangen van gevelvoegwerk en het keimen van enkele gevelvlakken, het vervangen van de pannendaken door geïsoleerde dakplaten met nieuwe dakpannen, het saneren van asbesthoudende elementen in de woningen, het aanbrengen van een MV-systeem en het renoveren van keukens en badkamers.
De uitvoering zal plaatsvinden tussen oktober 2015 en juli 2016.







Pennings @ctueel oktober 2015.

Meer info: www.bouwbedrijfpennings.nl