nieuwsbrief.november.2014  
   
 

Winkelcentrum Hoge Vucht te Breda

In hoog tempo is dit najaar het 'stedelijk dak' op winkelcentrum Hoge Vucht in Breda gerealiseerd in opdracht van a.s.r. vastgoed. Het project werd begeleid door CBRE. Het hart van het winkelcentrum, voorheen overdekt door een permanente tentconstructie, kreeg een verhoogd horizontaal glasdak, rustend op een staalconstructie.

(tentdak wordt verwijderd)




(nieuw ontwerp Groosman Partners architecten)


Luxe appartementencomplex te Zeist

Naast Hotel Kasteel 't Kerckebosch realiseerde Bouwbedrijf Pennings voor ontwikkelaar Plan Vastgoed 14 luxe appartementen op een ondergrondse parkeergarage. Het plan is afgelopen september opgeleverd.


Winkelcentrum Kerkelanden te Hilversum

In opdracht van DELA Vastgoed wordt dit wijkwinkelcentrum de komende jaren gefaseerd gerenoveerd en uitgebreid met circa 3.000 m². Daarnaast worden de entrees van de bovengelegen woningen opgewaardeerd, vijf nieuwe driekamerappartementen gemaakt en een aangrenzend wijkcentrum verkleind en intern verbouwd. Deze herontwikkeling geschiedt door een team bestaande uit onder andere AM Real Estate Development, Buro van der Goes en Bouwbedrijf Pennings. Verplaatsing en uitbreiding van Albert Heijn, Lidl en vele andere winkels, alsmede een grootschalige upgrading van de passages en gevels zullen gaan leiden tot een geheel nieuwe uitstraling en daarmee een aantrekkelijk winkelcentrum dat op de toekomst is voorbereid.


Winkelcentrum Roselaar te Roosendaal

In navolging van fase 1 - de realisatie van een nieuw tweelaags winkelgebouw ter plaatse van de voormalige postkantoorlocatie - wordt momenteel de passagestructuur sterk verbeterd. Aan de zuidzijde zijn een moderne, hoge passage en een nieuw plein gerealiseerd, met veel daglicht. Pennings is, in opdracht van Wereldhave, als ontwikkelende bouwer betrokken bij dit bijzondere project.


Centrumplan Kerkdriel

In het Centrumplan van Kerkdriel realiseert Pennings, in opdracht van Woningstichting Maasdriel, een omvangrijk bouwproject, bestaande uit een ondergrondse parkeergarage, supermarkt en 42 appartementen. Het project wordt eind dit jaar opgeleverd.



Woonboulevard Kaap de Goede Hooplaan te Utrecht

In navolging van interne verbouwingen ontwikkelt en realiseert Pennings in opdracht van Altera Vastgoed de schilrenovatie van dit winkelcomplex.

Begin 2015 zal worden gestart met de renovatie van de voor- en achtergevels alsmede het herinrichten van de voetgangerszones, waarmee het complex een metamorfose zal ondergaan. 

 


Groot onderhoud 31 woningen Noordwal te 's-Hertogenbosch

Aan de rand van de binnenstad tussen de Aa en de Zuid-Willemsvaart voert Bouwbedrijf Pennings groot onderhoud uit aan 31 portiekwoningen aan de Noordwal in opdracht van BrabantWonen. Het complex wordt aan de buitenzijde opgeknapt (nieuw geïsoleerd dak, gemetselde schoorstenen vervangen door Shunt-kappen, gevelvoegwerk vervangen, asbestsanering privacyschermen op de balkons, aluminium gevelkozijnen vervangen en de portieken worden opgefrist). Daarnaast worden in de woningen de keukens en douches gerenoveerd. Naast de genoemde energetische verbeteringen worden ook zonnepanelen aangebracht.



Groot onderhoud 352 woningen Sandoel te Raamsdonksveer 

In opdracht van Thuisvester uit Oosterhout voert Pennings in de wijk Sandoel in Raamsdonksveer groot onderhoud uit aan 352 eengezinswoningen. Met een tempo van 2 woningen per dag voert Pennings hier de werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen (dakvervanging, na-isoleren en voegwerk vervangen gevels, kozijnvervanging in concept III) uit. De woningen voldoen na deze ingreep aan het energielabel B. Aan de binnenzijde worden de keukens, douches en toiletten aangepakt, waarbij bewoners onder andere kunnen kiezen voor een doucheverplaatsing. In augustus is hier gestart met de werkzaamheden en vóór de Kerst 2015 wordt het gehele project opgeleverd.

 


Groot onderhoud 45 woningen Rembrandtstraat te Zaltbommel

Aan de Rembrandtstraat in Zaltbommel heeft Bouwbedrijf Pennings recent het groot onderhoud aan 45 eengezinswoningen opgeleverd aan Woonlinie uit Zaltbommel. Bij deze woningen is het complete pannendak vervangen inclusief de sanering van het asbesthoudend dakbeschot, zijn de gevels compleet voorzien van nieuw voegwerk en zijn de gevelkozijnen vervangen (30 woningen aluminium kozijnen en 15 woningen houten kozijnen in concept III). Daarnaast zijn de woningen esthetisch opgewaardeerd door de toepassingen van aluminium getrokken goten, aluminium kokers om de hemelwaterafvoeren, aluminium luifels boven de voordeuren en de toepassing van plaatselijk gevelstucwerk. Door het ontwerp van de architect is de Rembrandtstraat nu zeer kleurrijk geworden.




Pennings @ctueel november 2014.

Meer info: www.bouwbedrijfpennings.nl