nieuwsbrief.juni.2014  
   
 

Huisvesting Openbaar Ministerie te Arnhem, 11.000 m²

Binnen 6 maanden van PVE tot oplevering!

Op 1 mei is de sleutel overgedragen aan een zeer tevreden gebruiker. De verwachtingen die Bouwbedrijf Pennings heeft gewekt bij de tenderfase zijn meer dan waargemaakt.

Dit UAV-GC project in opdracht van de Rijksgebouwendienst diende te worden uitgevoerd voor een vooraf vastgesteld budget. Het projectteam bestond uit afgevaardigden van het Openbaar Minsterie, de Rijksgebouwendienst, architectenbureau OTH, BAM Techniek en Pennings. 





BAM woonzorgconcept




Bouwbedrijf Pennings heeft in samenwerking met Visser en Bouwman Architecten en BAM Woningbouw het BAM woonzorgconcept ontwikkeld. Deze conceptmatige benadering van het wonen voor zorgbehoevenden levert naast een aanzienlijke tijdsbesparing in het ontwikkeltraject een bouwkostenbesparing op. In een vroeg stadium zijn budgetgaranties mogelijk.

Voor meer informatie hierover kunt u ons bellen op 073-5234400 of mail naar info@bouwbedrijfpennings.nl



37 Appartementen Sterrenbeke te Arnhem

De appartementen van deze eigen ontwikkeling zijn nagenoeg gereed. De steiger is afgevoerd en er wordt volop gewerkt aan de inrichting van het terrein rondom de 3 appartementenblokken.

Ook het interieur van de appartementen is voor een groot gedeelte gereed.

Op 24 juni 2014 zijn de appartementen opgeleverd aan Bouwinvest, het gebouw is volledig verhuurd.





Winkelcentrum De Roselaar te Roosendaal

Midden in de winter is door Pennings in 3,5 maand 2.500 m² winkels toegevoegd aan winkelcentrum De Roselaar. Dankzij de weergoden was de toepassing van de diverse noodscenario’s overbodig.

Inmiddels is de 1e fase van deze herontwikkeling in opdracht van Wereldhave opgeleverd en lopen de voorbereidingen voor fase 2. Met name de passages zullen een facelift ondergaan. Tijdens de werkzaamheden zijn de winkels natuurlijk gewoon open.


Verbouwing Primark winkelcentrum Drievriendenhof te Dordrecht

Pennings is begin februari door Syntrus Achmea geselecteerd voor de verbouwing van winkelcentrum Drievriendenhof in Dordrecht voor een nieuw filiaal van Primark.

Voor de populaire Ierse modeketen worden meerdere winkelunits en een centraal plein omgebouwd tot één winkelunit van 5.500 m² over twee bouwlagen. Het project is met name een constructieve uitdaging.

Daarnaast dienen we tijdens de uitvoering rekening te houden met naastgelegen winkels, drukke winkelstraten, een parkeergarage alsook bovengelegen appartementen. De verwachting is dat rondom de zomervakantie kan worden aangevangen met de werkzaamheden, die vervolgens eind van het jaar zijn afgerond.




BAM Wooncollectie

De BAM Wooncollectie voor nieuwbouw is het resultaat van vier jaar intensief onderzoek. BAM ondervroeg ruim 4.200 Nederlandse woonconsumenten over hun woonwensen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn gecombineerd met de kennis en ervaring van AM, BAM en meer dan vijftig co-makers. De BAM Wooncollectie voor nieuwbouw is gebaseerd op de drie populairste architectuurstijlen: Oudhollands, jaren ’30 en modern. Binnen elke architectuurstijl bestaan acht woningtypen. Binnen elk woningtype is weer volop variatie mogelijk.

Klik op: https://www.youtube.com/watch?v=Fs_TJpO8Zic voor de korte commercial.

Als BAM bedrijf informeren wij u graag over de mogelijkheden, bel 073-5234400 of mail naar info@bouwbedrijfpennings.nl.




Groot onderhoud 112 woningen Schutskamp te 's-Hertogenbosch

In opdracht van Woningcorporatie Zayaz voorziet Pennings hier 112 eengezinswoningen van een compleet nieuwe schil. De daken, gevels en vloeren worden voorzien van isolatie om zo de woningen in energielabel B te krijgen.

Naast de schilverbetering voert Pennings bij deze woningen ook een complete interne refit uit. De woningopnames worden digitaal uitgevoerd met behulp van een iPad, waarna ook de rest van het administratieve en financiële projectproces volledig digitaal wordt beheerst.

De uitvoering is begin maart gestart en het gehele project zal begin december opgeleverd zijn.




Zie voor meer projectinformatie:

http://www.zayaz.nl/Onze-projecten/West/Renovatie-Bartholomeus-Diazstraat-eo/


Groot onderhoud 277 woningen Krinkelhoek te Oss

In opdracht van BrabantWonen heeft Pennings in de afgelopen 12 maanden onderhoud uitgevoerd aan de buiten- en binnenzijde van 277 woningen in de wijk Krinkelhoek in Oss.

Bij 26 woningen was er zelfs sprake van een metamorfose, waarbij de woningen werden voorzien van een compleet nieuwe dakbedekking, nieuwe gevelbekleding, een luifel boven de voordeur en het gevelmetselwerk werd geschilderd.






Pennings @ctueel juni 2014