nieuwsbrief.maart.2019  
   
 

43 woningen gebouw A+B Gasthuiskwartier te 's-Hertogenbosch

De realisatie van blok A en B (5 appartementen "The Fifth") loopt voorspoedig.
In de tot parkeergarage verbouwde kelder van het voormalige ziekenhuiscomplex lopen de afbouwwerkzaamheden nog door. Eind 2019 kunnen de eerste woningen opgeleverd worden.   





Wederopbouw Heuvelstraat 48a-50 in het centrum van Tilburg

In oktober van 2018 zijn we gestart met het herstellen van de brandschade aan het monumentale pand waarin de FEBO en de Vodafone gevestigd waren. Na het aanbrengen van stabiliteitsvoorzieningen om een aantal bestaande gevels te behouden worden nu verdiepingsvloeren en staalconstructies aangebracht.





29 appartementen Kloosterpark fase 2 te Valkenswaard

Op de bouwplaats met beperkte ruimte voor bouwmaterialen en kranen is veel bedrijvigheid. De planning is onder controle en de 3 bouwblokken staan in de steigers.
Er kan volop doorgebouwd worden tot aan de oplevering. Deze staat gepland voor de bouwvak van 2019.




101 appartementen Leidsche Rijn Centrum te Utrecht

Inmiddels is het heiwerk van dit project in opdracht van Mitros bijna gereed.
Voor Mitros bouwde Pennings eerder appartementengebouwen aan de Briljantlaan en aan de Bruisdreef in Utrecht. Deze appartementen worden in carré-vorm gebouwd en omsluiten het parkeerterrein met 70 parkeerplaatsen. 
Op de begane grond/eerste verdieping komen 18 maisonnettes. De overige appartementen komen op de tweede tot en met de zesde verdieping. Het appartementenblok is ontworpen door twee verschillende architecten; Op ten Noort Blijdenstein uit Utrecht en Aiscube uit Amsterdam.
Logistiek gezien is dit project een uitdaging. Het gebouw ligt aan vier zijden omsloten door openbaar gebied. Eventuele opslag zal op het binnenterrein plaats moeten vinden.




Uitbreiding/renovatie Goverwelle te Gouda


Na de verbouwing van winkelcentrum Molenhoek in 2016/2017 zijn we door dezelfde opdrachtgever, te weten Bouwinvest, gevraagd om in bouwteam hun wijkwinkelcentrum in Gouda aan te pakken. Het winkelcentrum wordt met circa 1.300 m² uitgebreid naar 8.000 m², onder andere voor het vergroten van de bestaande Albert Heijn en een nieuwe supermarkt (Dirk van den Broek). Hiervoor dienen allereerst in het terrein alle kabels en leidingen te worden omgelegd en een traforuimte te worden verplaatst. De gevels en entrees worden vernieuwd zoals te zien op de volgende afbeeldingen.

De planning heeft als doel het project in oktober af te ronden.






Opknapbeurt 68 appartementen te Oss

In het voorjaar van 2018 zijn we gestart met het opknappen van 3 appartementencomplexen voor BrabantWonen in Oss. Inmiddels zijn 2 complexen opgeleverd en worden de laatste werkzaamheden aan het complex "Singelzicht" aan Singel 40-45 uitgevoerd. Dit complex is voorzien van nieuwe dakisolatie en een sedum-dak met zonnepanelen.
De bewoners konden zelf kiezen voor een nieuwe keuken en/of douche/toilet en is er een nieuwe MV-installatie aangebracht. Tevens zijn de begane grondvloeren geïsoleerd.






Verduurzaming woningen Thuisvester

Eind 2018 zijn we gestart met de energetische verbetering van circa 700 woningen. Pennings is verantwoordelijk voor de opname, planuitwerking en realisatie van deze woningen.



Heeft u naar aanleiding van deze Nieuwsbrief behoefte aan aanvullende informatie of zoekt u nog enthousiaste partijen voor de uitvoering van uw projecten, neem gerust contact met ons op.
Wij maken graag tijd voor u en hebben nog voldoende ruimte in onze orderportefeuille.

 


Pennings @ctueel maart 2019.

Meer informatie: www.bouwbedrijfpennings.nl.