Over Pennings

Historie

Historie
Historie

Historie

Bouwbedrijf Pennings bv werd opgericht in 1873. Gerardus Pennings kwam samen met zijn vrouw vanuit Sint-Michielsgestel naar Rosmalen om er een bouwbedrijfje te beginnen. De eerste jaren combineerden ze de aannemerij met de exploitatie van een koffiehuis annex paardentramstation.

In die tijd stond bouwen synoniem voor eelt op de handen en kromme ruggen. Boormachines, hijskranen, pneumatische hamers, bouwliften, betonmolens; het moest allemaal nog worden uitgevonden. Met een sterke identiteit en de nodige inventiviteit realiseerde Pennings degelijke en robuuste projecten. Degelijkheid en inventiviteit zijn kwaliteiten die nu nog van toepassing zijn op Pennings. Alleen is de focus -140 jaar na de oprichting- danig verschoven.

Pennings heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve en initiatiefrijke bouwonderneming. Een bouwpartner die graag een bijdrage levert aan de realisatie en herstructurering van woon- en werkruimte. Een alerte en bovenal deskundige bouwprofessional, met oog voor de belangen van opdrachtgevers, milieu en ecologie. Voor Pennings is bouwen een vorm van dienstverlening.

Iconische gebouwen die Pennings de afgelopen decennia heeft gerealiseerd zijn:

  • Pitsstraat Circuit Zandvoort
  • Hoogbouwtoren de Regent in Centrum Eindhoven
  • Winkelcentrum de Arena in ’s-Hertogenbosch
  • Herontwikkeling Meubelplein Ekkersrijt te Son en Breugel